Solargraphy - fotoboek deel 2 - 2022

Vorige Artikel 3 van 15 Volgende
€ 29,95 (inclusief btw)

Solargraphy ~ deel 2 ~ Lukas van de Vrande
ISBN/EAN 9789081662680 / NUR 653
oplage: 50 softcover
120 pagina's, formaat: 30 x 30 cm

Woord vooraf

In dit boek zitten solargraphs van het voor- en najaar van 2021 en van het voorjaar van 2022. De solargraphs zijn gemaakt met verschillende versies van de pinhole camera en in dit boek zijn de resultaten geordend naar de versie van de pinhole. Met elke nieuwe versie heb ik geprobeerd de productie van de camera en de technische & artistieke kwaliteit van het eindresultaat te verbeteren.

In deel 1 heb ik al het een en ander geschreven over hoe ik de originelen bewerk, over de invloed van de keuze van het fotopapier, over het diafragma, over de keuze van het blik, over de zoektocht naar een 3D beeld, over de projecten op school, heb ik laten zien hoe de pinhole camera’s er bij hingen en heb ik beschreven hoe je zelf een solargraph kan maken.

In dit boek, deel 2, presenteer ik eerst alle solargraphs en aan het eind kijk ik nog eens kritisch naar de resultaten en heb ik mijn bevindingen en conclusies opgeschreven. In totaal staan er in dit boek 64 solargraphs van 50 verschillende fotografen. Onder elke solargraph staat vermeld met welke versie pinhole de solargraph is gemaakt. De solargraphs zijn in dit boek in de juiste verhouding ten opzichte van elkaar afgedrukt, om de resultaten van de verschillende versies goed te kunnen vergelijken.

Zou het nou eindelijk lukken om twee solargraphs te combineren tot een 3D beeld? Het blijft spannend tot de allerlaatste solargraph van dit boek.

Heel erg mooi om dit project samen met zoveel mensen te doen. Art & Science samen met een heleboel andere mensen, te gek.

Veel kijk- en leesplezier!

Lukas van de Vrande
december 2022, Den Haag

© 2015 - 2023 LukasArt | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel