solargraphy: 2x pin-hole camera, boeken of schoolpakket
Kant en klare pin-hole camera. Hiermee kunt u een half jaar lang de banen van de zon fotograferen: u hangt het blikje op óp of enkele dagen ná 21 december en haalt het er weer af op 21 juni.
Hang het blikje op aan een lantaarnpaal of regenpijp en zorg ervoor dat het diafragma naar het zuiden wijst. Goed vast-tapen met veel tape. Na een half jaar haalt u het blikje er weer af. Het fotopapier in het blikje is nu zwaar overbelicht, maar u ontwikkelt het papier niet: u legt het meteen onder de scanner en u heeft een prachtige solargraph! U kunt het zelf scannen of het blikje naar mij opsturen, dan doe ik de digitale bewerking, dat zit bij de prijs inbegrepen!
Dit product is inclusief:
- kant en klare pin-hole camera
- instructies voor het ophangen en weghalen van het blikje
- een rolletje tape
- digitale nabewerking van de solargraph
Als u wilt, kunt u er ook het 'Solargraphy' fotoboek bij
bestellen: soft cover 10 euro of hard cover voor 29,95
14,95 euro. In 'Solargraphy - deel 2' staan nog meer en ook grotere
solargraphs en zelfs een stereo solargraph. Deel 2 kost
29,95 14,95 euro.
Over 'Solargraphy - deel 2' schrijft Laura Bergshoef, Space correspondent @NRC: "Het boek is heel mooi zo met al die mysterieuze foto's en ook leuk dat je aan het eind iets schrijft over het proces." Bruno van Wayenburg, wetenschapsjournalist voor o.a. het NRC schrijft over 'Solargraphy - deel 2':"Leuk om in je boek ook het experimenteren te zien (inclusief de wat minder spectaculair uitgepakte foto's). Het strepenpatroon is ook een soort archief van de bewolktheid op die plek, en zo heeft ieder jaar en iedere plek zijn eigen vingerafdruk"
Ik heb ook een school-pakket gemaakt: blikjes, fotopapiertjes, spelden, pushpins, 'sluiters', afdichters, doppen, intructiebladen, doosjes en intructieblad voor de docent, alles in één doos. Kosten zijn 100 euro incl. BTW, dan stuur ik u genoeg materiaal voor 25 leerlingen. Als u geïnteresseerd bent, neem dan even contact op mail@LukasArt.nl
Het filmpje laat zin hoe een solargraph wordt gemaakt. Het blik in het filmpje is een oud blik (te groot).
Zie ook andere solargaph projecten:
- Jip Lambermont & haar schoolproject
- Zeeuws Solargraphy Project van de Volkssterrenwacht Philippus Lansbergen in Middelburg
- Long exposure photography by Udo Prinsen & boek
- Solarcan Colours
- Longest known exposure photograph ever captured using a beer can
- Danny Kalkhoven
- Tarja Trygg (Fins) http://www.solargraphy.com
- Arek Nizinski
Ook interessant: